15 NOV. - 5 DES. 2021
PRESENCIAL & ONLINE

Jurats

Guardons


Premi Llargmetratge Internacional

L'Alternativa Oficials
Manuel Muñoz Rivas
Manuel Muñoz Rivas

Manuel Muñoz Rivas és director, muntador i professor graduat de la EICTV de San Antonio dels Baños (Cuba). El seu primer llargmetratge, El mar nos mira de lejos (2017), es va estrenar a la Berlinale i va obtenir un gran reconeixement a nivell internacional. Ha muntat pel·lícules com ara This Film Is about Me (2019), Eles transportan a morte (2021) i Mbah Jhiwo (2021). En l’actualitat complementa la direcció i el muntatge impartint tallers en escoles de cinema com ara en EICTV, ESCAC i LENS. És un dels Satèl·lits convidats a aquesta edició de l’Alternativa, en què impartirà una masterclass.

Laura Herrero
Laura Herrero

Laura Herrero és directora i fotògrafa de cinema documental. Com a sòcia fundadora de La Sandía Digital (Mèxic) ha realitzat més d’una vintena de curts en diferents països. Algunes de sus obra més autorals són La Mami (2019), El remolino (2017) i el curtmetratge ¿Me vas a gritar? (2018), presentades a festivals com ara el de Locarno, l’IDFA, el de San Sebastià i el de Clermont Ferrand, i premiades al de Màlaga, el FICUNAM, l’Alternativa i el DocumentaMadrid, entre molts d’altres.

Pablo García de Lara
Pablo García de Lara

Pablo García de Lara és productor, director, muntador i docent. Ha dirigit els curtmetratges Alicia retratada (2003), Oblidant Nonot (2010) i Escolta (2014), i els llargmetratges Fuente álamo, la caricia del tiempo (2001), Bolboreta (2007), Tchindas (codirigit amb Marc Serena, 2015) i Camino incierto (2020). Actualment està acabant l’edició del seu darrer llargmetratge, Néixer per néixer, de la productora Falca Visual, seleccionat a Abycinema Lanza i al Mentoring Projects de l’Alternativa 2019.

Premi Curtmetratge Internacional

L'Alternativa Oficials
Maria Morata
Maria Morata

Maria Morata és comissària, investigadora i docent. Ha comissariat projectes artístics per a Arsenal Institute for Film and Video Art, CCCB, MACBA, Centre d’Arts Santa Mònica, Steirischer Herbst, Intermediae Matadero i La Casa Encendida, entre d’altres. Imparteix classes sobre cinema i videoart a diverses universitats i és membre del comitè de selecció de curtmetratges de la Berlinale, el DOK Leipzig i el Kasseler Dokfest. El seu àmbit d’especialització se centra en el cinema experimental i en les pràctiques audiovisuals contemporànies.

Enric Puig
Enric Puig

Enric Puig és filòsof i escriptor. Actualment dirigeix el Centre d’Arts Santa Mònica (Barcelona). És l’impulsor d’Enter Forum, una trobada internacional sobre les repercussions socials de l’ús d’internet al CCCB, i col·labora en mitjans com ara El Periódico de Catalunya, La Maleta de Portbou i Le Monde diplomatique. És autor dels llibres La cultura del ranking (2015), El dorado. Una historia crítica de internet (2017) i Los cuerpos rotos. La digitalización de la vida tras la covid-19 (2020).

Raquel Marques
Raquel Marques

Raquel Marques va estudiar Ciències de la Comunicació a la Universidade Nova de Lisboa i Documental de Creació a la Universitat Pompeu Fabra de Barcelona. Realitzadora documental, és autora de Tiempos de deseo (2020), Arreta (2016) i A casa que eu quero (2010), així com dels curtmetratges O peso do horizonte (2011), Esa cosa incontrolable que és el tiempo (2016) i Miedo (2020). En els últims anys s’ha especialitzat en pedagogia de la imatge i educació cinematogràfica amb perspectiva feminista.

Premi Film Nacional

L'Alternativa Oficials
Mireia Iniesta
Mireia Iniesta

Mireia Iniesta és crítica feminista i professora de cinema i Gènere a l’escola virtual de cinema Educa tu Mirada. Cap de programació del Craft Film Festival de Barcelona, programadora dels cineclubs 39 Escalones i La Llanterna Màgica, també és vicepresidenta de la Federació Catalana de Cineclubs i col·laboradora de les revistes Cinergia, Shangrila, Solaris i El Destilador Cultural. Va intervenir com a actriu a La Academia de les Musas (2015), de José Luis Guerin, i al curtmetratge Aniversari (2016), de Judith Colell.

Cloe Masotta
Cloe Masotta

Cloe Masotta és docent, crítica de cinema i art contemporani, curadora i mediadora cultural. És doctora en Comunicació per la Universitat Pompeu Fabra, on també ha cursat les llicenciatures en Humanitats i Comunicació Audiovisual, així com el màster en Estudis de Cinema i Audiovisual Contemporanis. A més, té el màster en Teoria i Crítica d’Art Contemporani del Programa d’Estudis Independents del MACBA. Recentment ha publicat els llibres Cuerpos exquisitos. Identidades i deseo en el archivo Xcèntric (2020) i Tendremos que encontrar un lugar donde encontrarnos (2020).

Alan Salvadó
Alan Salvadó

Alan Salvadó és professor d’Història del Cinema i Models de Posada en Escena en el grau de Comunicació Audiovisual del Departament de Comunicació de la Universitat Pompeu Fabra. Ha donat classes en altres centres educatius especialitzats en l’audiovisual, com la Universitat Ramon Llull i l’ESCAC. És col·laborador del suplement cultural del Diari de Tarragona.

Premi Don Quixot de Llargmetratge Internacional

L'Alternativa Oficials
Víctor Feliu
Víctor Feliu

Víctor Feliu és el president del cineclub de Cambrils (ACTE) des de la seva constitució el 2018. Com a tal, s’encarrega de la programació i l’organització de debats i taules rodones complementàries a les projeccions. La seva cartellera està especialitzada en pel·lícules independents actuals i inèdites. Al llarg de la seva trajectòria ha combinat la docència amb els seus interessos cinematogràfics, especialment centrats en el cinema italià en general i en l’independent nord-americà i britànic.

Adam Marek Kruk
Adam Marek Kruk

Adam Marek Kruk (Polònia) és periodista, crític de cinema i programador. El seu treball s’ha publicat en nombrosos mitjans, com ara Kino, Film, Newsweek i Images, així com en diversos llibres sobre cinema, art i cultura. Ha fet xerrades a la Universitat de Wroclaw i és membre de la Fundació Cinematogràfica de Wroclaw, la Societat Dante Alighieri i la FIPRESCI. És comissari i presentador a dos cineclubs de Wroclaw: Polish Cinema for Beginners i DKF Centrum.

Maddi Arzallus
Maddi Arzallus

Maddi Arzallus estudia empresarials a la Universitat de Deusto i es prepara per especialitzar-se en producció audiovisual. Col·labora en alguns dels curtmetratges produïts per l’escola de cinema Larrotxene Bideo, com ara Atzelariak (2021), sota la tutela de professors com Pablo Malo, Andoni de Carlos i Michel Gaztambide. Forma part de l’equip de comunicació del Cineclub Kresala. Se sol escapar de la universitat per assistir com a acreditat a festivals com ara el de Venècia, Zinemaldia i l’Alternativa.

Amb la col·laboració de
ACCEC
FICC, IFFS
Federació Catalana de Cineclubs