12-18 novembre 2018

L'Alternativa Professionals

Convocatòria per al 6è Mentoring Projects

L'Alternativa Professionals » Convocatòria per al 6è Mentoring Projects

Mentoring Projects és la trobada que l'Alternativa Professionals organitza des de 2013 amb l’objectiu d’impulsar la creació, la producció i la distribució d’obres audiovisuals en desenvolupament.

Mentoring Projects se celebra en el marc del Festival de Cinema Independent de Barcelona, l’Alternativa, per aprofitar la potencialitat del festival com a plataforma per donar visibilitat al cinema independent. En aquesta 25a edició, el festival tindrà lloc del 12 al 18 de novembre de 2018.

A cada projecte seleccionat a la convocatòria s’assignarà un professional, escollit específicament per poder resoldre les necessitats de l’autor, productor o distribuïdor que l’hagi presentat.

L’organització concertarà les sessions amb experts segons els seus criteris i tenint en compte les característiques dels projectes i dels professionals assessors que participin al festival.

S’accepten projectes en fase d’escriptura, preproducció, producció o postproducció. Durant el procés de selecció es requerirà ampliar la informació sobre els projectes, en els casos que sigui necessari.

Mentoring Projects tindrà lloc al CCCB (Centre de Cultura Contemporània de Barcelona) entre el 13 i el 16 de novembre de 2018.

La convocatòria estarà oberta fins al 20 de juliol de 2018.

Amb el suport de Catalan Films & TV.

Premi Antaviana
L’empresa de postproducció i efectes digitals Antaviana Films, amb l’objectiu d’impulsar el desenvolupament de projectes innovadors i ampliar les possibilitats per al sector audiovisual, atorga el premi al projecte més original i viable de tots els seleccionats en la 6a edició del Mentoring Projects de l'Alternativa Professionals. El Premi Antaviana consisteix en la masterització digital DCP de l’obra premiada, amb un valor econòmic estimat de 2.500 €.
Antaviana Films amb nombrosos reconeixements, com ara el Premio Nacional de Cultura de 2016, el Premi Gaudí als Efectes Especials de 2017, per Incerta glòria, i el Goya a la Millor Pel·lícula de 2018, per The Bookshop.

Premi Kinolux
L’empresa Kinolux/Cinelux de serveis de lloguer d’il·luminació cinematogràfica professional atorgarà el premi al projecte amb la millor fotografia o disseny en la presentació del dossier o el teaser, entre els projectes seleccionats per participar en la 6a edició del Mentoring Projects.
Aquest premi consisteix material d’il·luminació de cinema digital per valor de 1.000 €, disponible en el moment del rodatge per a l’obra seleccionada i dins del termini d’un any des de la concessió del premi.

Pitching Acció Curts de Dones Visuals
Aquest any, entre les activitats de l’Alternativa Professionals tornem a organitzar la sessió de Pitching Acció Curts de Dones Visuals, per a la qual s’escollirà un projecte de curtmetratge dirigit per una dona El projecte en qüestió participarà al programa d’entrenament, pitching i sessions one-to-one que Dones Visuals porta a terme amb l’objectiu de crear vincles entre directores i productors/es per promoure el desenvolupament dels seus projectes.

Primer Test del REC
L’Alternativa Professionals, en col·laboració amb el REC, Festival Internacional de Cinema de Tarragona, escollirà un dels projectes seleccionats en fase de postproducció perquè participi en el Primer Test.

Acreditació professional
Els representants dels projectes seleccionats per al Mentoring Projects (productor/a i director/a) rebran una acreditació professional que els proporcionarà accés a totes les activitats professionals i projeccions i a la videoteca (Oficiales, Panorama i Hall), a més d’una bossa del festival i descomptes en les consumicions dels afterworks.

Pel·lícules que van ser seleccionades per al Mentoring Projects en convocatòries anteriors i s’han estrenat o estan pendents d’estrena:

  1. Al otro lado del muro. De Pau Ortiz Rosell
  2. Casamance. La banda sonora de un viaje. De Paloma Zapata
  3. Con el viento. De Meritxell Colell
  4. El festival de la mentira. De Silvía Subirós
  5. Verano 1993. De Carla Simón
  6. Judas. De Juan Carlos Carrano, Raúl Capdevila, Raúl Egüés, Alejandra Vera
  7. La Chana. De Lucija Stojevic
  8. Las distancias. D'Elena Trapé
  9. Lluc Sky Walker. De Jaume Fargas
  10. Don't stop. D'Aïda Torrent
  11. No todo es vigilia. D'Hermes Paralluelo
  12. Occidente. De Jorge Acebo
  13. Sotabosc. De David Gutiérrez
  14. Trinta Lumes. De Diana Toucedo
  15. Viaje al cuarto de una madre. De Celia Rico
  1. Promoure oportunitats de creació, producció i distribució per al cinema emergent.
  2. Impulsar el desenvolupament de projectes audiovisuals innovadors a través de la trobada amb professionals.
  3. Ampliar les oportunitats de negoci internacionals per al sector audiovisual independent català..
  4. Potenciar el rol de l’Alternativa com a plataforma internacional de referència per a les relacions entre professionals del cinema independent.

La inscripció del projecte en aquesta convocatòria implica l’acceptació de les següents bases i condicions de participació:

  1. El projecte s’ha de presentar amb les característiques que s’indiquen en l’apartat Com inscriure un projecte.
  2. Els projectes es podran presentar en català, castellà, anglès o francès. Tanmateix, es requerirà a cada projecte seleccionat una posterior ampliació redactada en anglès, que serà la llengua comuna dels experts.
  3. Per participar en la trobada caldrà pagar 6 €, en concepte de taxes d’inscripció que no es retornaran en cap cas.
  4. Si el projecte és seleccionat, serà necessària la presència del director/a o productor/a del projecte durant la trobada. Es facilitaran dos acreditacions professionals per projecte.
  5. El festival sol·licitarà a les productores dels projectes seleccionats que, una vegada finalitzada la producció, incloguin en els seus crèdits el logo de participació a Mentoring Projects en totes les còpies que se’n facin. Els crèdits també hauran de reflectir els premis o programes als quals hagin participat en el cas que seʼls haguessin atorgat. El número de projectes que es poden presentar és il·limitat.

Se valorará:

  1. Projectes que reflecteixin amb força el risc artístic i la singularitat més enllà de la seva envergadura pressupostària.
  2. L’originalitat de la seva història i del seu tractament narratiu.
  3. Les fonts de finançament previstes i/o confirmades.
  4. La trajectòria professional del director/a i/o productor/a.
  5. Idiomes en què es pugui comunicar el director/a i/o productor/a.
  6. Tenir algun tipus de relació amb Catalunya.

Cal que emplenis el formulari. Pots fer-ho en català, en castellà, en francès o en anglès, però has de tenir en compte que, si seleccionem el teu projecte, et demanarem la informació en anglès.

Si disposes d’imatges o d’un dossier en qualsevol de les llengües esmentades anteriorment, inclou un enllaç al formulari o envia el material a [email protected]. No s’acceptaran arxius de més de 10 MB.

Del 14 de juny al 20 de juliol de 2018

Patricia Sánchez: [email protected]

Amb la col·laboració de