12-18 novembre 2018

L'Alternativa Activitats

Ellas cortan: Xerrada amb Ana Pfaff i Diana Toucedo

L'Alternativa Activitats - Ellas cortan: Xerrada amb  Ana Pfaff i Diana Toucedo

Com descobrir la part real de la realitat

Dins la sala de muntatge comença una nova escriptura, un nou procés de relectura i resignificació de les imatges a partir d’una observació atenta a tot allò que les mateixes imatges contenen, de vegades d’una manera visible i, moltes altres, oculta. La recerca pot ser clara: detectar, sentir i modelar el que passa en l’“entre”. Però no sempre es tracta d’una recerca conscient, analítica i racional. En aquest “entre”, al qual podem apropar-nos en cadascuna de les imatges o a través de la seva relació, busquem les presències, allò que és més que un mer reflex i constitueix un fragment de vida. Fragments que s’estremeixen i il·luminen allò que potser i només potser és. Així apareix la recerca inconscient, sensible i emocional de tot allò que el muntatge pot crear i revelar.

Ana Pfaff i Diana Toucedo reflexionaran sobre aquesta doble metodologia del muntador a través de les imatges de Trinta lumes (Diana Toucedo, 2018).

Projecció de Trinta lumes anterior a la xerrada a les 19 h a l’Auditori del CCCB.

L’activitat complementa la secció paral·lela Elles tallen.

Ana Pfaff
Ana Pfaff És cineasta i muntadora. Va estudiar a l’ESCAC i a l’UPF. Com a muntadora compta amb un llarg recorregut per festivals nacionals i internacionals, amb films com Trinta lumes, de Diana Toucedo; Estiu 1993, de Carla Simón; Niñato, d’Adrián Orr; Con el viento, de Meritxell Collel; ReMine, de Marcos M. Merino, i El gran vuelo, de Carolina Astudillo. Imparteix classes i tallers en diversos màsters i postgraus. Com a realitzadora forma part del col·lectiu Dostopos, del qual és cofundadora.

Diana Toucedo
Diana Toucedo És cineasta i muntadora. Va estudiar a l’ESCAC i a l’UPF. Ha muntat més de 16 llargmetratges, curtmetratges i altres peces audiovisuals, com ara La noche que no acaba, d’Isaki Lacuesta; O quinto evanxeo de Gaspar Hauser, d’Alberto Gracia, i La muerte en la Alcarria, de Fernando Pomares. Després de fer diversos curtmetratges com a directora, va estrenar el seu primer llargmetratge, Trinta lumes, en l’edició de 2018 de la Berlinale; actualment està desenvolupant el segon, Puerto deseado. Compagina la seva professió amb la docència a l’UPF, l’UAB i l’ESCAC, on actualment és cap de departament de l’especialitat de No-ficció/Documental.

Se celebrarà una Xerrada amb Ariadna Ribas i Ana Pfaff (Colectivo Dostopos) dins de la secció Elles tallen el dissabte 17 de novembre a la Sala Raval.

INFORMACIÓ

  • Dimarts 13 de novembre, 20.30 h
  • Sala Raval CCCB
  • Entrada gratuïta
  • Aforament limitat