16-22 novembre 2015

L'Alternativa

Premis

Premi al millor llargmetratge i al millor curtmetratge de l'Alternativa Oficials

Els films seleccionatats per a l'Alternativa Oficials competeixen en dues seccions: Llargmetratges i Curtmetratges. S'atorguen premis en metàl·lic en cada categoria. L'import total de la dotació dels premis en metàl·lic d'aquesta edició ascendeix a 4.000 €: 3.000 € al millor llargmetratge i 1.000 € al millor curtmetratge. L'Alternativa tria un jurat de tres persones per atorgar cadascun dels dos premis.

Premi del públic al millor curtmetratge de l'Alternativa Oficials

Els espectadors concediran el Premi del públic al millor curtmetratge a través dels seus vots. Aquest premi és honorífic.

Premi de la crítica al millor llargmetratge de l'Alternativa Oficials

Per primera vegada i en col·laboració amb l'ACCEC (Associació Catalana de Crítics i Escriptors Cinematogràfics), els llargmetratges de l'Alternativa Oficials competiran també pel Premi de la crítica al millor llargmetratge. Aquest premi és honorífic i serà atorgat per un jurat triat per l'ACCEC.

Premi GAC al millor guió de llargmetratge i al
millor guió de curtmetratge de la secció Panorama

Entre els films seleccionats a la secció Panorama de l'Alternativa Paral·leles, GAC (Guionistas Asociados de Catalunya) concedirà el Premi GAC al millor guió de curtmetratge i al millor guió de curtmetratge i al millor guió de llargmetratge. Fruit de la col·laboració entre el GAC i l'organització de l'Alternativa, el jurat del premi estarà format per tres membres del GAC i el premi és honorífic.

Premi Panorama Platja d'Aro - Costa Brava

El Patronat de Turisme de Costa Brava Girona i el municipi de Platja d'Aro ofereixen per primera vegada el Premi Panorama Platja d'Aro - Costa Brava, que consistirà en una residència d'una setmana per a un cineasta espanyol escollit pels organitzadors de l'Alternativa, Festival de Cinema Independent de Barcelona, d'entre els seleccionats per a la secció Panorama.

La residència s'haurà de desenvolupar entre l'1 de març i el 30 de maig de 2016 a Hotel Costa Brava, a Platja d'Aro. Aquesta residència inclou l'allotjament, els àpats i una dotació econòmica de 300 € per cobrir les despeses de desplaçament i personals del guanyador. L'objectiu principal és que el cineasta seleccionat desenvolupi projectes i, fins i tot, dugui a terme un rodatge.