16-22 novembre 2015

L'Alternativa

Jurats

Jurat oficial de l'Alternativa
Premi al millor llargmetratge de l'Alternativa Oficials

Xavier ArtigasXavier Artigas Esteban BernatasEsteban Bernatas Amanda VillaviejaAmanda Villavieja

Xavier Artigas (Sabadell, 1980). Llicenciat en sociologia. El 2010 va fundar la productora Metromuster amb l'objectiu de deconstruir els codis visuals de l'activisme i redefinir el cinema polític de no-ficció. El 2011 va dirigir No-res, el seu primer llarg, i el 2013 va presentar, amb Xapo Ortega, Ciutat morta, un dels films més influents dels últims temps a Catalunya.

Esteban Bernatas (Barcelona, 1973). Va estudiar a l'Escola de Belles Arts de Nantes. Des del 2004 ha produït Apaga i vámonos, de Manel Mayol; La casa, de Tayo Cortés; Yorgos, de Paco Toledo i José D. Rivera, i ha coproduït L'encerclement, de Richard Brouillette. El 2013 va obrir a Barcelona el cinema Zumzeig. Actualment viu a París.

Amanda Villavieja (Barcelona, 1975). Tècnica de so. Es dedica al cinema documental i de ficció. Alguns dels seus treballs són En construcción, de José Luis Guerin; La leyenda del tiempo, d'Isaki Lacuesta; Mercado de futuros, de Mercedes Álvarez; El foso, de Ricardo Íscar, Las mimosas, d'Oliver Laxe i La Academia de las Musas, de José Luis Guerin. Imparteix classes a la UPF.

Jurat oficial de l'Alternativa
Premi al millor curtmetratge de l'Alternativa Oficials

Xavier QuérelXavier Quérel Alba SotorraAlba Sotorra Jorge TurJorge Tur

Xavier Quérel (France, 1966). Realitzador resident a Grenoble. Actiu en diferents àmbits del cinema experimental, s'ha centrat en la performance amb llum i so. Quérel considera el projector de cinema com un instrumento. Ha desenvolupat tècniques personals i enginyoses que li permeten projectar en directe amb l'espontaneïtat d'un músic. Amb Jérôme Noetinger i Christophe Auger, forma La Cellule d'intervention Metamkine, que presenta performances de cinema i música basades en la improvisació. També és cofundador de L'Atelier MTK, un laboratori col·lectiu de cinema “artesà”.

Alba Sotorra (Reus, 1980). Directora i productora de documentals. El seu treball se centra en les històries humanes que reflexionen, des d'una perspectiva de gènere, sobre temes com la llibertat, la igualtat i la identitat. Els seus projectes més rellevants són els llargmetratges documentals Miradas desveladas (2008), Qatar la carrera (2011) i Game Over (2015).

Jorge Tur (Alcoi, 1980). Cineasta, professor i coordinador del Màster en Teoria i Pràctica del Documental Creatiu de la UAB. Ha realitzat diversos treballs, com De función, Si yo fuera tú, me gustarían los Cicatriz i Dime quién era Sanchicorrota. El seu pròxim documental es titularà Si la toma está bien, ¿para qué hacemos otra?.

JURAT DE CRÍTICS
Premi de la crítica al millor llargmetratge de l'Alternativa Oficials

Daniel ArrébolaDaniel Arrébola Ignasi FranchIgnasi Franch Mariana FreijomilMariana Freijomil

Daniel Arrébola (L'Hospitalet del Llobregat, 1990). Creador del weblog Apetece Cine, on tracta l'actualitat cinematogràfica i publica crítiques de films, a més d'aprofundir en altres aspectes de la història del setè art. El lloc web compta també amb programes radiofònics de producció pròpia.

Ignasi Franch (Barcelona, 1979). Periodista cultural. Escriu sobre cinema i ideologia, cinema i història i altres aspectes del cinema a mitjans com Diagonal, La Directa i eldiario.es. Forma part de la redacció de la revista online Transit. Dins del web de Crític, coordina el bloc Llibres de contraban.

Mariana Freijomil. Docent i codirectora de la publicació digital Cinergia. També forma part de la redacció de la revista La Furia Umana i col·labora en la web d'anàlisi audiovisual Visual 404.

JURAT SECCIÓ PANORAMA DE L'ALTERNATIVA PARALELAS
Premio GAC al mejor guion de largometraje y al mejor guion de cortometraje de Panorama

Àngels Diemand-HartzÀngels Diemand-Hartz Jaume Mateu AdroverJaume Mateu Adrover Dani ResnichDani Resnich

Àngels Diemand-Hartz (Buenos Aires, 1973). Guionista, docent i analista de guió, llicenciada per l'Escola Superior de Cinema de Catalunya. Ha escrit els guions dels llargmetratges Lo de arriba i lo de abajo (2011), Anónimas (2009) i Myway (2008). També ha treballat com a analista de guió per a Televisió de Catalunya, el Centre de Desenvolupament Audiovisual de l'ICIC i Filmax, entre d'altres.

Jaume Mateu Adrover (Palma de Mallorca, 1964). Guionista i director de cinema i televisió llicenciat en Periodisme per la UAB i màster en Belles Arts per l'American Film Institute Conservatory. Com a guionista, ha escrit i dirigit el llargometratge Fuerte Apache (2007), així com els telefilms Falsa culpable (2003) i Con el 10 en la espalda (2003). També ha escrit la minisèrie Barcelona ciutat neutral, per la qual va ser nominat als premis Gaudí.

Dani Resnich (Buenos Aires, 1968). Guionista, docent de postgrau, productor de continguts transmèdia i cofundador de Goodmoment, una agència de continguts creatius. Ha treballat en els guions dels llargmetratges Asesinato a distancia i El astillero i els documentals Umbanda i La puerta de las artes. Va escriure el llargmetratge Juan X Inés.