16-22 novembre 2015

L'Alternativa Paral·leles

Hubert Sauper

We Come As Friends (Hubert Sauper)

El director, guionista, productor i pilot Hubert Sauper (Kitzbühel, Ŕustria, 1966) realitza films polítics de no-ficció rodats en estil cinéma vérité. Va estudiar direcció cinematogrŕfica a la Universität für Musik und darstellende Kunst Wien i a la Université Paris 8, i és professor de cinema a Europa i als Estat Units.

Aquesta retrospectiva comptarŕ amb els seus curts i migmetratges, així com amb el seu llargmetratge de debut, Darwin’s Nightmare (El malson de Darwin, 2004), nominada a un Oscar i un dels films més polčmics de la dčcada. La seva última pel·lícula, We Come as Friends (Venim com a amics, 2014), que també es projecta a l’Alternativa, testimonia el retorn a l’Ŕfrica de Sauper pilotant un avió que es va fer ell mateix, de França al Sudan.

“M’entenc millor a mi mateix com a europeu d’ençŕ que vaig començar a viatjar sovint a l’Ŕfrica. Els dos continents tenen una correlació tan estreta, milers d’anys de dialčctica patolňgica, que és el que intento descriure. M’agradaria descriure mons que són a la línia de fricció on els mons xoquen. [...] L’essčncia d’aquest estil de filmació no és només documentar, sinó també explorar al mŕxim el que sentim. Sovint, és més cert que la veritat ňbvia.” Hubert Sauper

Hubert Sauper visitarŕ l'Alternativa 2015 i oferirŕ la classe magistral L'art de dominar la realització de documentals, on parlarŕ del seu treball.