L'Alternativa 2014

Palmarès

Premi l’Alternativa Oficials al millor llargmetratge

El jurat de llargmetratges de la 21a edició de l’Alternativa, Festival de Cinema Independent de Barcelona, format per Marta Armengou, Jorge Caballero i Pau Subirós, reunit el 21 de novembre de 2014, acorda per unanimitat concedir el Gran Premi del Festival a l’obra Ben O Değilim (Jo no sóc ell) de Tayfun Pirselimoğlu (Turquia / Grècia / França).

El jurat valora especialment l’habilitat del cineasta per crear una proposta de guió que aconsegueix combinar de manera original i subtil elements del cinema clàssic i el contemporani. La seva estructura circular, les pinzellades d’humor negre i el joc de miralls que s’estableix entre els personatges configuren un film intrigant i suggeridor.

El jurat també ha decidit concedir una menció especial a Brûle la mer (Crema el mar) de Nathalie Nambot i Maki Berchache (França), per la seva capacitat de fer-nos reflexionar sobre la llibertat individual i col·lectiva des d’una mirada al mateix temps poètica, social i política.

Premi l’Alternativa Oficials al millor curtmetratge

El jurat de la Secció Oficial de curtmetratges de la 21a edició de l’Alternativa, Festival de Cinema Independent de Barcelona, format per Pela del Álamo, Ana Aitana Fernández i Fernando Vílchez, reunit el 21 de novembre de 2014, acorda per unanimitat concedir el Gran Premi del Festival a l’obra The Claustrum de Jay Rosenblatt (Estats Units).

El jurat valora l’apropiació i redimensió magistrals d’un metratge que arrossega l’espectador a un espai entre l’àmbit oníric i el científic a través d’un viatge hipnòtic i sensorial.

El jurat també ha decidit concedir una menció especial a Ser e voltar (Ser i tornar) de Xacio Baño (Espanya), per l’honestedat en compartir un temps concret amb els seus personatges; per la seva valentia per transcendir l’espai íntim cap al definitiu amb senzillesa, i pel seu equilibri per transitar entre el cinema i la vida.

Premi GAC honorífic al millor guió de llargmetratge de Panorama

El jurat del premi GAC al millor guió de la 21a edició de l’Alternativa, Festival de Cinema Independent de Barcelona, format per Daniel González, Mireia Llinàs i Enric Rufas, reunit el 21 de novembre de 2014, acorda per unanimitat concedir el premi GAC al millor guió de llargmetratge a Ciutat Morta de Xavi Artigas i Xapo Ortega (Espanya).

El jurat ha valorat la capacitat de la pel·lícula per aprofundir en la investigació del cas i exposar les seves múltiples cares en una construcció dramàtica concisa i contundent.

Premi GAC honorífic al millor guió de curtmetratge de Panorama

El jurat del premi GAC al millor guió de la 21a edició de l’Alternativa, Festival de Cinema Independent de Barcelona, format per Daniel González, Mireia Llinàs i Enric Rufas, reunit el 21 de novembre de 2014, acorda per unanimitat concedir el premi GAC al millor guió de curtmetratge a Escolta de Pablo García Pérez de Lara (Espanya).

El jurat ha valorat la capacitat del curt per transportar l’espectador al seu particular món a través del treball de juxtaposició de text, signe i imatge.

Premi Panorama Rencontres Cinématographiques de Cerbère-Portbou

El jurat del premi Panorama Rencontres Cinématographiques de Cerbère-Portbou de la 21a edició de l’Alternativa, Festival de Cinema Independent de Barcelona, format per Sesi Bergeret, Pere Ginard i Tess Renaudo, reunit el 21 de novembre de 2014, acorda per unanimitat concedir el premi Panorama Rencontres Cinématographiques de Cerbère-Portbou al film Salóme de Yrsa Roca Fannberg (Islàndia / Espanya / Suècia).

Premi del públic

El premi del públic de la 21a edició de l’Alternativa, Festival de Cinema Independent de Barcelona, és per al film Ser e voltar (Ser i tornar) de Xacio Baño (Espanya).