11 - 19 novembre 2011
Un narrador d'histňries. Patricio Guzmán

Seccions Paral·leles

Un narrador d'histňries. Patricio Guzmán

Com a complement a la taula rodona Narradors d'histňries, vam pensar que seria molt enriquidor per al públic visionar alguns dels treballs d'aquest personal i interessant creador. Per aquest motiu hem programat tres dels seus films.

En primer lloc, estrenem a Barcelona la seva última i počtica obra, Nostalgia de la luz, ambientada en el desert d'Atacama, on astrňnoms de tot el món es reuneixen per observar els estels. A dalt, la transparčncia del cel permet veure fins als confins de l'univers. A baix, la sequedat del terra preserva intactes restes humanes: mňmies, exploradors, miners i ossades de presoners polítics de la dictadura d'Augusto Pinochet.

I en segon lloc, projectem dos documentals inčdits: Mon Jules Verne, un homenatge a aquest narrador, que amb els seus llibres ha esperonat la curiositat pel saber i ha mostrat el camí professional a molts dels seus lectors, i Madrid, en el qual, cŕmera en mŕ, es torna a trobar amb aquesta ciutat. Com ell mateix diu, “Amb Madrid he sentit passió, eufňria, després desamor, oblit i un nou apropament, que ha acabat en una tendra amistat.”

Amb la col·laboració de Casa Amčrica Catalunya.

Un narrador d'histňries. Patricio Guzmán

Films Seleccionats

Madrid
Patricio Guzmán (França)

Mon Jules Verne (El meu Jules Verne)
Patricio Guzmán (França)

Nostalgia de la luz (Nostŕlgia de la llum)
Patricio Guzmán (França / Alemanya / Xile)