11 - 19 novembre 2011
Panorama

Seccions Paral·leles

Panorama

L'Alternativa continua donant suport als creadors nacionals amb la projecció d'una selecció de llargmetratges i curtmetratges i convidant l'autor i/o productor a presentar la seva obra al públic de Barcelona.

Aquest any tindrem la possibilitat de comprovar el diàleg que s'estableix entre Aita i Aita. Carta al hijo. La iniciativa de presentar conjuntament les dues versions realitzades per José María de Orbe sorgeix del festival BAFICI, de Buenos Aires, i té continuïtat a l'Alternativa. Un fet no exclusiu, però inusual: com hem de revisar la feina ja feta?, com ens hem de tornar a plantejar la pel·lícula un cop acabada i estrenada?, quines noves ressonàncies ens pot oferir? José María de Orbe participarà en el festival, a més a més, com a ponent de la taula rodona Narradors d'històries, amb Patricio Guzmán i Paula Ortiz.

A més a més, per primera vegada incloem una selecció de cinc curtmetratges de quatre joves cineastes, personals, subjectius, reflexius, que indaguen i investiguen els recursos cinematogràfics per tal d'explicar-nos les seves històries.

Panorama

Films Seleccionats

Aita
José María de Orbe (Espanya)

Aita. Carta al hijo (Aita. Carta al fill)
José María de Orbe (Espanya)

Ámár
Isabel Herguera (Espanya)

El recolector de recuerdos (El recol·lector de records)
María Zafra (Espanya)

Memorias, norias y fábricas de lejía (Memòries, nòries i fàbriques de lleixiu)
María Zafra (Espanya)

Notas de lo efímero (Notes de l'efímer)
Chus Domínguez (Espanya)

Weird War
Albert Alcoz (Espanya)