Notícies de l’antiguitat ideològica. Alexander Kluge

Notícies de l’antiguitat ideològica. Alexander Kluge

Un dels cineastes alemanys més respectats i lúcids, Alexander Kluge, ha fet realitat el projecte del realitzador soviètic Serguei Eisenstein. El novembre de 1929, Eisenstein va visitar James Joyce per confessar-li la seva descomunal idea de filmar El Capital segons l’estructura narrativa de l’Ulisses. 81 anys després, Kluge va acomplir el propòsit d'Eisenstein. Aquest homenatge s’ha convertit en una monumental i agosarada composició de seqüències fílmiques, documentals i de ficció, un film-assaig de quasi deu hores. Kluge ha rellegit El Capital i ha cercat les imatges que avui podrien traduir-lo.


Film

Nachrichten aus der ideologischen Antike-Marx/Eisenstein/Das Kapital (Notícies de l'antiguitat ideoḷgica-Marx/Eisenstein/El Capital)
Alexander Kluge (Alemanya)


  1. 1ª part: Eisenstein i Marx a la mateixa casa
  2. 2ª part: Totes les coses són persones encantades
  3. 3ª part: Paradoxes de la societat de canvi

Dissabte 13, 21h. Auditori CCCB. 1a part (189')

Diumenge 14, de 16 a 22:45h. Auditori MACBA. 2a i 3a part (383')
Projecció contínua per capítols, amb disponibilitat de programa de mà que detalla els horaris, perquè el públic seleccioni el que desitja visionar, entrant i sortint segons li convingui, i pagant una entrada única de 4,50€ per a les dues sessions. Consulteu capítols i horaris aquí.

Dimarts 16 (1ª part, 189'), dimecres 17 (2ª part, 200') i dijous 18 (3ª part, 181'), 19:30 h, Filmoteca de Catalunya.

Amb la col·laboració del Goethe-Institut i el Macba.