EL DOCUMENTAL. ANDRES VEIEL

Andres Veiel

"La meva càmera és una sort de sismògraf per detectar coses que normalment romanen invisibles: la veritat profunda, interior d'una persona. Aquests són els moments quan sempre dic: sí, està bé fer aquest tipus de pel·lícules."

Aquesta cita del director de cinema Andres Veiel descriu molt bé la seva manera de filmar i apropar-se als seus temes. Veiel és un dels directors de documentals més complexos i interessants d'Alemanya i ha rebut molts premis nacionals i internacionals. La seva obra inclou tant temes polítics com artístics des d'un punt de vista molt personal. Entrevistes, en les quals les persones retratades es mostren d'una manera extraordinàriament sincera, es barregen amb seqüències de reportatge a través d'un muntatge summament àgil, suggeridor i associatiu.

Les pel·lícules d'Andres Veiel són exemples brillants d'un cinema que no té objeccions en creuar les fronteres entre el polític i el privat, el cinema i el teatre, la investigació documental i la dramatització. I, malgrat que la majoria d'elles transcorren a Alemanya, tracten temes molt universals.

Amb la col.laboració de l'Institut Goethe de Barcelona.

Films

Balagan
Andres Veiel (Alemanya / Francia)

Black Box BRD (Caixa negra RFA)
Andres Veiel (Alemanya)

Der Kick (El cop)
Andres Veiel (Alemanya)

Die Spielwütigen (El furor d'actuar)
Andres Veiel (Alemanya)

Die Überlebenden (Els supervivents)
Andres Veiel (Alemanya)