TAULA RODONA
PRODUCCIÓ, DISTRIBUCIÓ I PROMOCIÓ

Després de quinze anys, l'Alternativa s’ha consolidat com un dels festivals més innovadors i compromesos amb el cinema d’autor. En tots aquests anys no ha minvat ni l’esperit ni l’entusiasme amb què va ser concebut inicialment. El festival vol continuar essent, com fins ara, un punt de trobada per a la reflexió i la recerca de nous canals de difusió i foment d’un cinema amb discurs propi allunyat dels cànons convencionals. En aquesta ocasió, hem volgut convidar professionals compromesos en projectes d’aquesta mena a una taula rodona que tindrà com a temàtica la situació de la producció, la distribució i la promoció del cinema d’autor durant l’època en què ens trobem.

Comptarem amb la presència de tres professionals d’aquests àmbits:

Helga Malavé, directora general de producció i programació de TeleSUR.
TeleSUR és un canal de televisió multiestatal integrat per sis països: l’Argentina, Bolívia, Cuba, l’Equador, Nicaragua i Veneçuela. Helga Malavé ens oferirà una visió del que és TeleSUR i dels seus objectius. Al final del Festival també atorgarà el premi TeleSUR al millor documental participant de temàtica llatinoamericana o caribenya, dotat amb 5.000 dòlars, a banda de l’emissió del documental a través del senyal de TeleSUR durant dos anys.

Luis Miñarro, productor, Eddie Saeta S.A.
Ha contribuït a cimentar el prestigi de nous realitzadors i ha apostat fermament pel cinema d’autor. Ha produït 14 llargmetratges que han representat Espanya en els festivals internacionals més prestigiosos. Incansable viatger, ha coproduït amb l’Argentina i l’Uruguai i ha estat jurat dels festivals l'Alternativa, del de Las Palmas de Gran Canaria i San Sebastià.

Àlex Navarro, director de Media Antena Catalunya.
El Parlament europeu aprovarà a finals d’aquest any el pressupost i les línies directrius del que serà Media Internacional 2009. Les accions a les quals es destinaran els ajuts, la publicació de les quals està prevista per a inicis del mes de febrer de 2009, se situen en l’àmbit de la formació contínua, la promoció d’obres cinematogràfiques, les xarxes d’exhibició i, com a novetat per al 2009, l’ajuda a festivals de cinema. La idea motriu és la cooperació entre Europa i la resta del món.

A banda de donar a conèixer projectes i noves possibilitats de cooperació, volem fomentar el diàleg entre els professionals amb l’objectiu d’obrir noves vies a un cinema compromès i d’autor. Comptem amb la teva presència.

Moderadora: Margarita Maguregui
Fecha: Dimarts, 18 de novembre
Horario: 19.30h.
Lugar: Sala Mirador del CCCB (Montalegre, 5)

Entrada gratuïta.