MASTERCLASS Andres Veiel
CINEMA DOCUMENTAL INDEPENDENT

Masterclass - Andres Veiel

En aquesta edició, l'Alternativa dedica una retrospectiva per mostrar les obres del que es considera com un dels grans directors alemanys de documentals en l'actualitat. A més, Andres Veiel és un reconegut professor de la prestigiosa Deutsche Film - und Fernsehakademie Berlin, Alemanya (DFFB).

Per aquest motiu i sabent l'important que és la formació i el reciclatge per als professionals del medi, hem organitzat aquesta Classe Mestra on aquest autor personal i compromès parlarà de les fronteres i mestissatge del documental i la ficció i de la reivindicació d'una mirada subjectiva.


Programa

Actualment el documental experimenta un autèntic boom. Tanmateix, el que predomina són els formats televisius amb els seus recursos estilístics estandaritzatz. Cada vegada queda menys lloc per a un cinema documental amb segell artístic propi i una mirada original i personal cap a la realitat. D'altra banda, els mitjans de producció estan cada vegada més a l'abast de tot el món, gairebé qualsevol disposa d'una càmera per gravar i treballar al marge de qualsevol estandardització. Cada vegada es produeixen més imatges, i un es pregunta amb freqüència si es pot confiar en elles. A la "caça" per allò suposadament autèntic es menteix descaradament.

On és la llibertat d'acció en el treball documental i com pot ser defensada? On té sentit posar els límits (ètics) en el propi treball? És possible que una posada en escena, remarcada clarament com a tal, resulti de vegades més verídica que un document? Andres Veiel intentarà apropar-se a aquestes i altres preguntes, partint de l'exemple de breus extractes dels seus propis documentals.

Data: 17 de Novembre (Dilluns)
Horari: 18,00 - 21,00
Lloc: Aula 2 del CCCB
Entrada: 15 Euros
Contacte: Patricia Sánchez. Tel.: 933 014 326 (dimarts a dijous, 11h. a 13h.)

Amb la col·laboració de l'Institut Goethe de Barcelona.