Mostra de cinema Mexicà

Cochochi
Cochochi
Laura Amelia Guzman, Israel Cárdenas
Mèxic, 2007
DVCam (16mm). 87min. Color. VOSE
Producció: Pablo Cruz, Donald K. Ranvaud
Fotografia: Laura Amelia Guzman, Israel Cárdenas
Muntatge: Israel Cárdenas, Yibran Asuad
Guió: Laura Amelia Guzman, Israel Cárdenas
Repartiment: Luis Antonio Lerma Torres, Evaristo Corpus Lerma Torres, Jose Ignacio Torres Rodríguez, Luis Alfredo Villalobos
 
Sinopsis: Dos germans rarámuri, recentment graduats de l'escola primària, s'endinsen a Sierra Tarahumara a la recerca del cavall del seu avi, que han perdut.
 
Bio:

Laura Amelia Guzmán (Santo Domingo, 1980) es gradua a Altos de Chavón/The School of Design, on va estudiar arts plàstiques. Després d’algunes exposicions col·lectives de fotografia, inicia la Escuela Internacional de Cine y Televisión de Cuba, on es gradua el 2004 de l’especialitat de fotografia. Des d’aleshores, s’ha encarregat de la fotografia de diversos curtmetratges i documentals. Des de 2004 resideix a ciutat de Mèxic, on treballa amb la seva parella Israel Cárdenas, amb qui comparteix crèdits de fotografia, guió i direcció del seu primer llargmetratge: Cochochi.

Després d’estudiar comunicació i alguns cursos de cinema (Utrecht University a Holanda, New York Film Academy i l’Escuela Internacional de Cine y Televisión de Cuba), Israel Cárdenas (Monterrey, 1980) funda una empresa jove amb el propòsit de realitzar produccions cinematogràfiques. Des d’aleshores ha produït, dirigit i fotografiat diversos projectes, centrats principalment en videoclips de música regional, publicitat, documentals i curtmetratges. Des del 2005 s’ha dedicat a Cochochi, el seu primer llargmetratge.

 
Festivals: Premi de la Premsa al Festival Internacional de Cinema de Toronto (2007), Premi Fipresci i Premi Flechazo al Festival de Encuentros de Cines de América Latina de Toulouse (2008), Millor film i Millor qualitat artística al Festival Gramado de Brasil, Premi Fipresci a la Millor Pel·lícula al Festival Internacional de Cinema de Gijón (2007).