Andres Veiel

Secciones Paralelas
Balagan
Balagan
Andres Veiel
Alemanya / França, 1993
DVD (35mm). 89min. Color. VOSE
Producció: Journal-Film Klaus Volkenborn KG
Fotografia: Hans Rombach
Muntatge: Bernd Euscher
 
Sinopsis: Documental sobre el grup de teatre judeopalestí Akko, que va provocar discussions amb la seva provocadora obra de teatre Arbeit macht frei. La pel·lícula mescla extractes d'escenes de l'obra amb entrevistes amb els actors. Alhora, dirigeix la seva mirada cap a la situació a Israel i Palestina. El palestí Khaled veu la seva col·laboració amb actors jueus com a part d'un treball per a la pau. Els seus amics als territoris ocupats el consideren un traïdor. El pare de l'actriu jueva Madi va sobreviure el camp d'extermini Sobibor. No obstant, Madi critica la instrumentalització que certes persones fan de l'Holocaust per aconseguir objectius polítics actuals.
 
Bio: Andres Veiel (Stuttgart, 1959) va estudiar psicologia a Berlín i va assistir a seminaris de direcció a la Künstlerhaus Bethanien, dirigida llavors per importants directors com Krzysztof Kieslowski.
És un dels directors de cinema documental més interessants de l'actualitat a Alemanya. La seva obra abraça tant temes polítics, como artístics i personals, i ha rebut nombrosos premis nacionals i internacionals.
El seu documental Balagan va causar sensació i va rebre un seguit de premis. Els seus següents documentals van tenir el mateix èxit: Die Überlebenden va guanyar el premi Adolf Grimme; Die Spielwütigen, el Panorama Audience Award del Festival de Berlín del 2004; i Black Box BRD, el Premi Europeu al millor documental.
 
Festivals:

Premi de la Pau del Festival Internacional de Cinema de Berlín (Alemanya, 1994).

Premi del Cinema Alemany (Alemanya, 1994).