Llargmetratge

Largometrajes
Yumurta
Yumurta (Ou)
Semih Kaplanoglu
Turquia / Grčcia, 2007
35mm (35mm). 98min. Color
Producció: Semih Kaplanoglu, [email protected], +90 212 2912995
Fotografia: Ozgur Eken
Muntatge: Ayhan Ergursel, Semih Kaplanoglu, Suzan Hande Guneri
Guió: Semih Kaplanoglu, Orcun Koksal
Repartiment: Nejat Isler, Saadet Isil Aksoy
 
Sinopsis: Quan la seva mare mor, el poeta Yusuf torna al poble dels seus pares, que no ha visitat des de fa anys. Ayla, que ha estat vivint amb la seva mare en els darrers cinc anys, l’està esperant en una casa tronada amb una petició: Yusuf ha de dur a terme el ritual de sacrifici que la seva mare no va poder complir abans de morir. Per poder satisfer aquest últim desig de la seva mare, Yusuf s’ha d’adaptar al ritme de la vida rural, als espais imbuïts pels records dels vells amics i ha d’afrontar un inquietant sentiment de culpa.
 
Bio: Semih Kaplanoglu (Izmir, 1963) va estudiar cinema a la Universitat Dokuz Eylul, a Izmir. Del 1987 ençà, ha publicat nombrosos articles sobre arts visuals i cinema. El seu primer llargmetratge, Angel’s Fall, va guanyar el premi al millor llargmetratge de l’Alternativa 2006. Yumurta, el seu segon llarg, és la primera part d’una trilogia.
 
Festivals: Premi de la juventut al Festival de 3 continents, França. el seu primer largmetratge, Angel's Fall, va guanyar el premi al Millor llargmetratge a l'Alternativa 2006.