Llargmetratge

Largometrajes
Año uña
Año uña (L'any de l'ungla)
Jonás Cuarón
Mèxic, 2007
DIGI BETA (PAL) (35mm). 79min. Mixta. VOSE
Producció: Jonás Cuarón, Eireann Harper, Frida Torresblanco, [email protected], +44 0 20 7323 2895
Fotografia: Jonás Cuarón
Muntatge: Jonás Cuarón, Eireann Harper
Guió: Jonás Cuarón
Música: Annette Fradera
Repartiment: Diego Cataño, Eireann Harper
 
Sinopsis: Año uña és un idil·li impossible entre Molly, una nord-americana de 21 anys, i Diego, un mexicà en plena pubertat, narrat amb fotos en blanc i negre. Jonás Cuarón va començar fent fotografies durant tot un any, imatges espontànies d’amics i familiars en les seves vides quotidianes, i després va desenvolupar els diàlegs i les consideracions fora de càmera.
 
Bio: Jonás Cuarón (Ciutat de Mèxic, 1983) va estudiar Belles Arts al Vassar College de Nova York. Entre els seus altres films trobem Un disparejo (2003) i The Schock Doctrine (2007), realitzat amb el seu pare, Alfonso Cuarón, i basat en un llibre de Naomi Klein. Año uña és el seu primer llargmetratge.
 
Festivals:

Festival Internacional de Cinema de Venècia, Festival Internacional de Cinema de San Sebastià, Festival Internacional de Cinema de Morelia, Festival de Cinema de Gènova, AFI in L.A., Festival Internacional de Cinema deTesalònika, Festival Internacional de Cinema d'Estocolm, Festival Internacional de Cinema de Bratislava, Festival Internacional de Cinema de Rotterdam, Festival Internacional de Cinema de Gotemburg, Festival Internacional de Cinema de Montreal, Festival Internacional de Cinema de Berlín, Festival Internacional de Cinema de Portland, Festival Internacional de Cinema de Filadèlfia, Festival Internacional de Cinema de Las Palmas de Gran Canària, ¡VIVA! Festival de Cinema Espanyol i d'Amèrica Llatina, Festival Internacional de Cinema d'Istambul, Festival Internacional de Cinema de Hong Kong, Festivalissimo Montreal, Febio Filmfest, Festival de Cinema de Praga, Buenos Aires Festival Internacional de Cinema Independent, NAT Filmfestivalen de Copenaghen, Latin American Film Festival d'Utrech, Festival Internacional de Cinema City, Latin American Film Festival de Sèrbia, Latin American Film Festival de São Paulo, Cinevegas.