Documental

Documentales
La sombra de Don Roberto
La sombra de Don Roberto (L'ombra de Don Roberto)
Juan Diego Spoerer, Håkan Engström
Xile, 2007
DVD (Video / MiniDv). 28min. Color. VO
Producció: Juan Diego Spoerer, Håkan Engström, [email protected], +56 71 214467
Fotografia: Annika Busch
Muntatge: Stefan Sundlöf
Guió: Juan Diego Spoerer, Håkan Engström
Música: "Alina y espejo en espejo", Ärvo Pärt
 
Sinopsis: Un nen viatja, un dia qualsevol, amb la seva família, a l'oficina salnitrera Chacabuco, l'antiga ciutadella enclavada al desert de l'interior d'Antofagasta. Allà recorrerà les antigues construccions. Els anys passen i, com el vent, van esborrant els dies i les hores passats. El nen és ara un home gran. Un ancià solitari. I aquest home decideix anar-se'n a viure a Chacabuco.
 
Bio: Juan Diego Spoerer és director independent i professor de cinema documental a Xile. Håkan Engström és enginyer de so i productor de Ràdio Nacional Suècia. En col•laboració, han realitzat una vintena de documentals radiofònics per a Ràdio Nacional de Suècia, Engström en la producció i Spoerer com a director. El 1999 Spoerer rep el Premi Nacional de Periodisme de Suècia, per una sèrie de documentals sobre Xile i obté el segon lloc del Prix Europa de documentals a Berlín.
 
Festivals:

 Festival Internacional de Cinema de Toulouse, Festival Internacional de Cinema Indielisboa, Festival Internacional de Curtmetratges de Clermont-Ferrand, Festival Internacional de Cinema de Valdivia, Festival Internacional de Viña Del Mar i Festival Internacional de Documentals, FIDOCS, Santiago de Xile.