SOBRE L'ALTERNATIVA

 

 

 

l'Alternativa 2006UN FESTIVAL PERSISTENT

Si hi ha alguna cosa que necessiten les adormides societats del benestar, plenes de grues, constructores i hipoteques, destructors del paisatge, d'altres éssers, de la germanor entre semblants i de la vida... és obstinació en la veritat i persistència en els valors que aquesta maquinària destructiva nega. Entre aquests valors hi ha el respecte per la diversitat, pel fet creatiu, per la diferència.

És una lluita acarnissada la que cal lliurar contra la por. Por que se'ns comunica des de les estructures de poder (avui "empreses" el sentit únic de les quals és un creixement dels beneficis fins a no se sap on ni per a què) i la seva mediàtica.

Conservar un canal, un espai de llibertat, és una necessitat urgent. És com intentar evitar la tala dels arbres d'una avinguda perquè les "autoritats" han decidit ampliar el vestíbul del metro...

Ja que som responsables de dotar d'autoritat a altres persones, de delegar en altres allò que han de fer amb les nostres vides, com a mínim no cedim en cap de les poques parcel·les que encara ens queden. Cal que ens hi deixem les pestanyes en aquest intent obstinat. És important persistir.

Tot cinema no manipulat pel sistema i els seus servents és cinema de resistència. Paradoxalment -amb 7 llargmetratges produïts- puc assegurar que és més fàcil, tot i la dificultat que això comporta, fer una pel·lícula que exhibir-la adequadament; sempre hi ha qui decideix què poden o què no poden veure els altres.

Amb aquest estat de les coses, benvingudes les finestres d'aire fresc com "l'Alternativa". 13 anys, ja!


Lluís Miñarro — Productor — Eddie Saeta